Din varukorg

Din varukorg är tom!

bitiba använder cookies för att kunna säkerställa att vår webbplats fungerar korrekt, för att personifiera innehållet och annonseringen för dig, samt för att analysera vår datatrafik. Vi informerar också våra annonsörer och analyspartners om din användning av vår hemsida. Genom att använda denna webbplats godkänner du användningen av cookies. Godkänn cookies

bitiba appen

Ladda ned

Integritetspolicy

Kära bitiba-kunder och besökare på vår webbsida. Att skydda era personliga uppgifter är mycket viktigt för oss. Nedan får du information om vilka data vi samlar in och hur vi behandlar den i samband med att du besöker vår webbplats eller handlar hos oss.

Överblick

Dataskyddsinformation

A. Allmän information om integritetspolicy hos bitiba

  • 1. Tillämpningsområde och definitioner

    1.1 Integritetspolicyn innefattar den information som anges i artikel 13 GDPR angående behandling av data i samband med att du besöker vår webbplats och handlar i shoppen på webbplatsen.

    1.2 Information om vilken typ av databehandling och syftet med denna i vår app, kontaktfunktionerna på webbplatsen (kundtjänst) och våra sociala nätverksfunktioner hittar du överskådligt i motsvarande portal eller när du använder applikationen.

    1.3 I den mån vi länkar till tredje parts webbplats har vi inget inflytande eller kontroll över det länkade innehållet och dataskyddsbestämmelserna där. Vi rekommenderar att du kontrollerar integritetspolicyn på de länkade webbplatserna för att avgöra om och i vilken utsträckning personuppgifter samlas in, behandlas, används eller görs tillgängliga för tredje part.

    1.4 Fullständig text om den allmänna dataskyddsförordningen (GDPR) samt definitioner och förklaringar finns att läsa under denna länk.

B. Databehandling när du besöker vår webbplats

  • 1. Loggfiler

    bitiba samlar av tekniska skäl in så kallad åtkomstdata när du besöker webbplatsen och lagrar dem i en loggfil. Utöver IP-adressen innehåller loggfilen namnet på den öppnade webbplatsen, öppnad fil, datum och tid för åtkomsten, mängden data som överförts och ett meddelande om framgångsrik åtkomst, webbläsartyp och version, operativsystem, refererande URL (namnet på den webbplats som webbplatsen öppnades från) och vilken internetleverantör som begär åtkomst.

    Rättslig grund: artikel 6 punkt 1 lit. f) GDPR.

    Vi skickar inte dessa data till tredje part. Loggfilerna raderas automatiskt två (2) månader efter insamlingen. Innan dess anonymiseras IP-adressen och sparas endast av administrativa (tekniska) och säkerhetsrelaterade skäl. Registreringen av data är endast nödvändig för den tekniska driften av vår webbplats.

C. Databehandling när du använder webbshoppen

  • 1. Registrering och användning av "Mitt kundkonto"

    Om du öppnar ett användarkonto i samband med din första beställning samlar vi in följande data:

    • För- och efternamn, adress, emailadress, lösenord (inloggningsdata), faktureringsadress, leveransadress, IP-adress.

    Vi behandlar dessa data för att kunna ge dig tillgång till ditt användarkonto. Inloggningsuppgifterna behövs för att verifiera ditt kundkonto. Du kan använda "Mitt kundkonto" för att kontrollera dina beställningar och hantera dina data och inställningar. Du kan även ändra dina inställningar av leverans- och betalningsinformation och nyhetsbrev samt se din orderhistorik.

    Vi behandlar dina data i samband med beställningar för att med hjälp av de uppgifter som tillhandahålls registrera din beställning, justera produkturvalet enligt dina önskemål och preferenser och ge lämpliga rekommendationer.

    Rättslig grund: artikel 6 punkt 1 lit. b) GDPR.

    Dessa data vidarebefordras inte till obehöriga tredje parter. De lagras så länge ditt kundkonto existerar, såvida du inte ber oss att ta bort dem i förväg och det inte finns några andra lagstadgade skyldigheter att lagra och spara dem. Ovanstående persondata är avtalsenliga och utan dem är det inte möjligt att använda och hantera ditt kundkonto.

D. Databehandling av kundkommunikation

  • 1. Nyhetsbrev

    När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev via e-post behandlar vi bara din e-postadress. Uppgifterna används uteslutande för att skicka information om bitibas produkter och kampanjer med jämna mellanrum, beroende på det intresseområde du har valt.

    Rättslig grund: artikel 6 punkt 1 lit. a) GDPR.

    När du får nyhetsbrevet använder vi så kallade web-beacons eller spårningspixlar. Med hjälp av dessa kan vi se att du har fått eller öppnat nyhetsbrevet och om du har klickat på länkar i nyhetsbrevet. Med uppgifterna vi erhåller på detta sätt skapar vi en användarprofil för att skräddarsy nyhetsbrevet efter dina individuella intressen. Vid vissa tillfällen sammankopplar vi dessa data via tracking med dina handlingar på vår webbplats.

    Rättslig grund: artikel 6 punkt 1 lit. a) GDPR.

    Vi vidarebefordrar inte de personuppgifter vi får när du registrerar dig för nyhetsbrevet till obehörig tredje part. Emellertid tillhandahålls nyhetsbrevet av en extern leverantör, med vilken vi har ingått ett kontrakt för databehandling.

    Vi arbetar med följande leverantör:

    •  Optivo, Episerver AB

    Du kan när som helst göra invändningar mot nyhetsbrevet och därmed mot behandlingen av dina ovan nämnda data. Den lagliga rätten att behandla data baserad på ditt samtycke förblir opåverkad till dess du avslutar prenumerationen. Om du inte heller vill ha automatiserad utvärdering och analys av ditt användarbeteende i samband med nyhetsbrevet måste du tyvärr avsluta prenumerationen av nyhetsbrevstjänsten. Fram till dess kommer informationen att lagras så länge du prenumererar på nyhetsbrevet. Efter du har avslutat prenumerationen sparar vi data rent statistiskt och anonymt. Det är vare sig avtalsenligt eller lagligt föreskrivet att tillhandahålla ovan nämnda personuppgifter, men det är dock inte möjligt att skicka eller ta emot nyhetsbrev utan att ange e-postadressen. 

Du har rätt att när som helst få bekräftat av bitiba om vi behandlar dina personuppgifter och du har även rätt till information om dessa personuppgifter. Dessutom har du rätt att korrigera, radera och begränsa databehandlingen samt att när som helst invända mot att dina personuppgifter behandlas, rätt att återkalla ditt samtycke till databehandling samt begära insikt i all dataöverföring.

Skicka alla förfrågningar om information, begäran om upplysningar, återkallelser eller invändningar mot databehandling via e-post till service@bitiba.se eller till vårt dataskyddsombud. Dessutom har du rätt att klaga till en tillsynsmyndighet i händelse av brott mot dataskyddslagen.

Du har enligt artikel 21 GDPR rätt att när som helst och av egna skäl göra invändningar mot behandlingen av dina personuppgifter som bland annat sker på grund av artikel 6, punkt 1 lit. e) eller f) GDPR. Vi kommer att sluta behandla dina personuppgifter om vi inte kan visa tvingande legitima skäl för behandlingen som uppväger dina intressen, rättigheter och friheter, eller om behandlingen tjänar till att hävda, utöva eller försvara rättsliga påståenden. Om du vill utöva din rätt att göra invändningar skickar du bara ett e-postmeddelande till service@bitiba.se.